Стефанос Циципас се намираше във впечатляваща форма през януари, когато

...
 Стефанос Циципас се намираше във впечатляваща форма през януари, когато
Коментари Харесай

Край на сушата: Циципас надви бивш играч от топ 20 за първа победа от средата на февруари

 

Стефанос Циципас се намираше във впечатляваща форма през януари, когато остана непобеден в продължение на 10 следващи мача, преди да бъде надвит на финала на Откритото състезание на Австралия от Новак Джокович. Впоследствие обаче устремът му се загуби и той пристигна на Мастърса в Маями в серия от две следващи загуби. На старта във Флорида той трябваше да се изправи против Ришар Гаске, само че откакто френският деец се отдръпна преди началото на дуела, гъркът продължи без игра към третия кръг.

Там му предстоеше конфликт против някогашния №17 Кристиан Гарин, който през предходната седмица доближи до осминафиналната фаза в Индиън Уелс и сподели признаци на завръщане към най-хубавата си игра. Днес той оказа сериозна опозиция на поставения под номер две в схемата, само че класата на балканеца оказа своето въздействие в решителните мигове и той съумя да се върне назад на победния път, записвайки триумф след 6:3 4:6 6:4. Тази победа, която бе първа за него от шампионата в Ротердам насам, го класира за осминафиналите на конкуренцията в Маями, където ще се изправи против Карен Хачанов.

Още през цялото време на срещата си пролича неналичието на игрови темп при Циципас, който бе надалеч от най-високото си равнище на показване и нерядко го виждахме да позволява нетипични за себе си грешки. Чилиецът не съумя да се възползва от неуверените изяви на поставения играч и въпреки в дадени моменти даже да надиграваше гърка, то в осмия гейм станахме очевидци на серия от неточности от ракетата на Гарин, които разрешиха на балканеца да вземе предимство от пробив за 5:3, оказал се съдбоносен за изхода на откриващия сет в негова изгода.

Именно непостоянството в играта на южноамериканеца бе повода той да не успее да оползотвори нито една от трите си следващи благоприятни условия за пробив на старта на втората част. Впоследствие любимецът в мача подвигна доста % си на вкаран първи сервис, като в същото време сведе пропуските си до най-малко и печелеше повече от безапелационно своите подавания. Не такава обаче изглеждаше картината в десетия гейм, развил се кошмарно за Циципас, който позволи няколко следващи непредизвикани грешки и подари втория сет на своя конкурент.

В решителната част финалистът от Аустрелиън Оупън доста изостри играта си и въпреки съмненията му да продължаваха да бъдат повече от забележими, то броят на уинърите му не спираше да пораства. Световният №3 все по-често търсеше излизанията напред към мрежата, където в по-голямта част от случаите успяваше да сложи праволинеен свършек на разиграването. Паритетът в резултата се резервира до 4:4, когато Циципас показва своята класа при посрещане и след няколко чудесно конструирани офанзиви осъществя пробив, който без усложнения затвърди, с цел да се поздрави с първата си победа от месец и половина насам!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР